Kunstnere til FestiValhal 2017

Peter og De Andre Kopier

Peter og De Andre KopierAlle – inklusive Smukke Linda og Stakkels Jim – troede hele verden ville gå i stå, da Gasolin’ lukkede og slukkede i 1978. Men, nej! 35 år efter lever musikken stadigvæk stærkt videre i Danmarks bedste Gasolin’ show med Peter & De Andre Kopier, der i 2013 kunne fejre 20 år på bagen som ét af Danmarks mest efterspurgte kopiorkestre.

Luftguitaren bliver rusket til Strengelegen. Der er altid gang i Rabalderstræde. Langebro er stadig lang en tidlig mandag morgen, og Smukke Charlie drøner Deruda’ på sin Harley. Siden 1993 har Peter & De Andre Kopier med største glæde, respekt og kærlighed holdt festen kørende. Der er bal og gang i den, når Kopierne går på scenen; i hallen, på kroen, på stadion. At løse billet til en koncert med Peter & De Andre Kopier er som at løse en returbillet til 70’erne. Det er næsten som at være der selv; det er et super-nostalgisk genhør med de gode, gamle Gas-hits ingen skandinav nogensinde glemmer. Hvor den tunge start gik fra små caféer, bodegaer og værtshuse, fik Peter & De Andre Kopier pludselig i ’95 så megen succes med at spille Gasolin’s sange, at både radio, TV og aviser nærmest faldt over hinanden i jagten på historien om bandet i den følgende tid. Succesen var uden overdrivelse “hjemme”.

Peter og De Andre Kopier spiller på Friluftsscenen kl. 12.00.


Big Fat Snake

Big Fat SnakeHvad betyder det?

Det betyder, at vi har kunnet blive ved så længe fordi vi elsker det vi laver. Det betyder kvalitet. Det betyder post til tiden. Det betyder at hofterne vugger, hovedet rokker og at hjertet er med. Det betyder kerne, kraft og kærlighed. Det betyder at vi ikke har lyttet til spindoktorernes anbefalinger om at “holde et par års pause så der kommer et vakuum så der sælges flere billetter”, men istedet har fulgt vores passion og vores mavefornemmelse og har spillet et halvt hundrede koncerter hvert eneste år.

Det betyder kammeratskab og fælles oplevelser i Danmarks bedste drengeklub. Det betyder, at når vi spiller, så spiller vi for OS og vi spiller for DIG!

Big Fat Snake spiller på Friluftsscenen kl. 14.10.


Sko & Torp

Sko & TorpSko & Torp var et af 1990’ernes absolutte største danske orkestre blandt andet fordi radioerne ikke kunne slippe orkestrets vellyd. Den vellyd har de fundet frem igen efter en længere pause. Kom og syng med på numre som “On a Long Lonely Night”, “In Wonderland” og alle de andre klassikere til FestiValhal.

Sko & Torp spiller på Friluftsscenen kl. 16.20.


Mike Tramp

Mike TrampMike Trempenau er født i Danmark, og opvoksede på Vesterbro sammen med sin mor og sine brødre, Dennis og Kim. Han startede sin musikalske karriere med at synge i en ungdomsklub, kaldet Vesterbro Ungdomsgård. I 1974 sang han med på deres debutplade “Vi lever på Vesterbro”, og senere tilsluttede han sig som forsanger i popbandet “Mabel”. De indspillede fire albums, og var meget populære i Danmark og Spanien, hvor Mike hurtig opnåede status som teen-idol. Med sangen “Boom Boom” vandt “Mabel” i 1978 det danske Melodi Grand Prix, og samme år repræsenterede de Danmark i det Europæiske Melodi Grand Prix. “Mabel” flyttede til New York, og skriftede navn til “The Studs” sidst i 70’erne, dog gik de kort tid efter i opløsning.

Efter opløsningen af “Mabel”, mødte Tramp, Vito Bratta, og dannede bandet “White Lion” i 1983. Bandet var meget succesfulde i midt 80’erne til start 90’erne. “White Lion” udgav deres debutalbum “Fight to survive” i 1985. Bandet opnåede især succes med deres ottende hit “Wait” fra debutalbummet, og tredje hit “When the children cry” fra deres anden album, det dobbelt platin sælgende “Pride”. Bandet forsatte deres succes med deres tredje album “Big Game”, og med deres fjerde album “Mane Attraction”, samt dets tilhørende support tour. “White Lion” gik i opløsning i 1992, og ikke længe efter udgav de deres første opsamlingsalbum “The Best of White Lion”. Senere dannede Mike bandet “Freak of Nature”, hvilket han sammen med udgav tre albums. Kort tid efter rettede han alt sin fokus og tid på sin solokarriere.

Mike Tramp var i august 2014 klar med endnu et nyt soloalbum “Museum”, der fungere som en efterfølgeren til hans sidste album “Cobblestone Street”. Mike udtaler om albummet: “Museum er på mange måder ligesom “Cobblestone Street”, men i stedet en anden dag, i et nyt år. Hvor det tidligere album slap, overtager det nye.” Hvad er anderledes på Museum, hvad er nyt? “Jeg vil sige, at alt er nyt, men er på samme tid det samme. Mine sange og min musik er hvem jeg er, og hvad jeg laver. Det er ikke et arbejde, jeg er nødt til at afslutte for at komme videre, men blot en anden side i dagbogen af Mike Tramp. Min smerte og vrede, min kærlighed og glæde er til skue for alle. Der er ikke fantasi eller indbildningen på Museum, blot masser af sandhed, hjerte og sjæl”. “Museum” er Mike’s ottende soloalbum, siden hans første solo-debutplade “Carpricorn” fra 1998.

Mike Tramp har i over halvt årti været på en verdensomspændende rejse, på tour som en moderne nomade, i en fortsat jagt på kunstnerisk frihed og det frie liv som rock’n’roll troubadour. Tramp har netop færdiggjort sin 3. solo tour i USA inden for 3 år. Med mere en 50 shows på hver tour, har han udforsket det amerikanske kontinent, på en måde som meget få danske musikere tidligere har gjort. Med “Nomad” fuldender Tramp trilogien, som han startede med “Cobblestone Street” og senest “Museum” fra 2014. Fælles for de nu tre albums, er tematikken om at finde sin identitet og kompromisløst stå ved sine idealer.

Mike Tramp spiller på Friluftsscenen kl. 18.30.


Andrew Strong

Andrew StrongSoul Sensation, forsanger og stjernen fra The Commitments, Andrew Strong fejrer 25-årsdagen for The Commitments, med et brag af en koncert, hvor han bl.a. er ledsaget af et stort soulorkester, samt sin ligeledes talentfulde søster, Niahm Strong.

Irske Andrew Strong var endnu ikke fyldt tyve, da han bragede igennem i rollen som Deco Cuffe i den voldsomt succesfulde filmatisering af Roddy Doyles The Commitments fra ’91. Den stærke stemme sikrede ham en Grammy-nominering samme år, og så var karrieren ellers på skinner.

Det gælder ikke mindst herhjemme, hvor også comebackpladen Out of Time fra 2000 blev et stort hit. Er du musikelsker skylder du ganske enkelt dig selv at opleve – eller genopleve – Strongs velkendte og veloplagte takes på en perlerække af soul- og rockklassikere, når FestiValhal slår portene op den 5. august 2017.

Vi lover, at det bliver en oplevelse du sent vil glemme!

Andrew Strong spiller på Friluftsscenen kl. 20.40.


Rocazino

RocazinoDen nøgne sandhed…!

En aften med musik, underholdning og entertainment fra ét af 80’ernes mest populære popbands Rocazino. Oplev Rocazino unplugged med Ulla Cold og Jesper Winge Leisner i spidsen. Hør dem fortælle om hvordan Rocazino opstod ved en ren tilfældighed i et flippet kollektiv på Sjælland og hvad en ildsluger og en hashmark havde at gøre med orkestrets store gennembrud.

Du får historierne bag Rocazinos mange hits og hører sjove, kærlige og alvorlige historier om, hvordan orkestret kom igennem et årti, som mange husker som noget helt specielt med ”Kartoffelkur”, punkere, yuppier og en ung baron, der stod på vandski efter Storebæltsfærgen. Hør om skuffelser og drømme, glæder og sorger og hvordan nogle glade bonderøve fra Køge pludselig gik hen og blev popstjerner.

Men det bliver naturligvis også en aften med Ulla Colds klare stemme og Rocazinos største hits i nye akustiske arrangementer. Ses vi?

Rocazino spiller på Friluftsscenen kl. 22.50.


Rasmus Kirketerp

Rasmus KirketerpNy original stemmer i dansk rockmusik.

Rasmus Kirketerp spiller i Valhal kl. 13.15.


Frederik Damkaer

The ManagersDet musikalske udtryk hos 22-årige Frederik Damkaer bevæger sig indenfor Singersong-genren med rødder og inspiration i Folk-genren.

De engelsksprogede tekster er i hovedsædet og bearbejder emner som kærlighed og sorg, men beretter også om oplevelser fra en rundrejse i USA, og om de tanker et ungt menneske gør sig om at slå til og finde sin hylde – dette pakket ind i akustiske klange, personlig lyd og Folk-rytmer, der underbygger og supplerer historierne, der fortælles.

Frederik Damkaer spiller i Valhal kl. 15.25.


Tom Donovan

Tom DonovanEgne sange og traditionelle irske ballader med underholdende historier.

Tom Donovan spiller i Valhal kl. 17.35.


Danmarks John

Danmarks JohnEt ægte dansk band der spiller og synger sange fra John Mogensens bagkatalog.

Danmarks John spiller i Valhal kl. 19.45.


Party Planet

Party PlanetOrkesteret spiller en god blanding af pop og rock.

Party Planet spiller i Valhal kl. 21.55.


Bad Boys of Boggie

Bad Boys of BoggieKendte klassiske Rock’n’Roll hits i fede nyfortolfkninger.

Bad Boys of Boggie spiller i Valhal kl. 00.00.