Bliv klogere på investeringen af valueaktier

Bliv klogere på investeringen af valueaktier

Aktiemarkedet kan være en svær disciplin at mestre eller navigere i. En aktie betragtes som værende et stykke værdipapir, hvor du investerer i en andel af et specifikt selskab. Du bliver medejer, hvilket gør, at du får fortjeneste i virksomhedens overskud, udbytte og økonomiske fremgang. Hvis virksomhedens aktiekapital er på 1.000.000 danske kroner, så ejer du 1/1000-del af virksomheden, hvis du køber adgang til én aktie. Aktiernes værdi fastsættes af aktiekursen. Den kan blive påvirket af forskellige parametre og faktorer.  

Få et indblik i de forskellige aktietyper

Der findes forskellige aktietyper på markedet, og opdelingen er kategoriseret på hver deres måde. Der er primært 4 forskellige overordnede kategoriseringer:

  • Valueaktier
  • Vækstaktier
  • Cykliske aktier
  • Defensive aktier

Virksomheder der er repræsenteret med valueaktierne har lav vækst, men stabile og solide økonomiske forudsætninger. De er relativt undervurderede, men vil resultere i en positiv mængde af afkast, når der sker vækst i selskabet, hvorimod lavkonjunktursperioderne vil byde på begrænsede udsving. Læs mere om valueaktierne ved at klikke her: https://aktieskole.com/value-aktier/.

En vækstaktie byder på høje opture og lave nedture, hvilket kræver meget af aktionæren i form af at holde øje med virksomhedens tilstand.

De cykliske aktier viser stor overfølsomhed overfor udsvingninger i samfundsøkonomiens konjunktur, hvor du vil opleve et godt afkast ved højkonjunktur og det modsatte ved lavkonjunktur. Afslutningsvis er der de defensive aktier, hvor højkonjunkturperioden vil resultere i begrænsede store procentvise stigninger, mens der ved lavkonjunktur bibeholdes et forholdsvist stabilt niveau i udsvingningerne.

Gode råd til aktieinvesteringen

Som aktionær kan du have brug for et godt råd eller to, når du skal starte rejsen med investering af aktier. Der er enkelte parametre, som du bør have i tankerne, når du investerer i aktier.

  • Vælg virksomheder, som du identificerer eller forstår
  • Husk at invester med fokus på bæredygtighed
  • Sæt pengene i forskellige aktietyper
  • Vis omhu med at udvælge mængden af investerede penge